Strani

petek, 01. december 2017

ODPRTE RANE PRI DIABETESU

V času ob koncu oktobra in začetku novembra 2014 smo bili ponovno v Havani, Kuba. Namen tega potovanja je bila pobuda bolnikov z diabetesom z željo preveriti metodo zdravljenja za ohranitev okončin - rok in nog (novi blogger o sladkorni bolezni: http://odprterane-diabetes.blogspot.com/ )

Ker smo imeli v zadnjih mesecih kar nekaj obiskov oseb, katerim so že odstanili bodisi prste na nogah ali cela stopala, je nastala pobuda poiskati rešitev, da se bi amputacijam izognili, seveda če je le mogoče.
Ker je eden izmed dolgoletnih pacientov z diabetesom in z boleznijo ledvic na spletu našel kubansko zdravilo, ki bi naj zdravilo odprte rane, smo storili to kar je v naši navadi: kupili smo letalske karte in odšli.

Na Kubi smo srečali vodilnega zdravnika, kateri se že več let zelo uspešno ukvarja z rešitvijo naše  problematike. Ker je amputacija v velikem številu primerov posledica neprekvavljenosti tkiva in nato "napad" bakterij, ki povzročajo odmiranje mehkega tkiva in  tudi kosti (kar lahko ogrozo življenje), nas je zanimalo kako rešujejo pri njih te zadeve.
Začudeni smo bili, ko  so nam povedali, da amputacij praktično ne poznajo več. Vsaj ne v takšnem smislu kot se to dogaja pri nas.
Oni se zadeve lotevajo tako, da si pomagajo s kombiniranimi metodami zdravljenja z matičnimi celicami in s  posebnim zdravilom, ki ga vbrizgajo neposredno v rano. Dolžino zdravljenja ni mogoče natančno napovedati, ker je odvisno od zdravstvenih težav posameznika. Tudi cena zdravljenja je odvisna od primera do primera, vendar cene niso zasoljenje, saj povprečno komplicirana težava zdravljenja stane nekaj tisoč Evrov.
Dogovoril sem se, da organiziramo potovanje, bivanje in hrano, zdravljenje in tudi sončenje  /malo šale/ na tem prelepem karibskem otoku.
Če se spominjam pravilno je bilo rečeno, da bi bilo potrebno bivati na Kubi od 2 do 4 tedne.

Če imate tovrstne zdravstvene težave tudi vi nas pokličite za več informacij.
In še to:
te dneve pošiljamo podatke za prvega pacienta, ki bi naj odšel na pot zelo kmalu.

Prilagam nekaj fotografij pred njihovim zdravljenjem in nekaj tednov po njem: 

Ni komentarjev:

Objavite komentar